Jestem absolwentką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie na kierunku „dietetyka” oraz Akademii Wychowania Fizycznego na Wydziale Wychowania Fizycznego w Warszawie. Jestem Członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Swoją wiedzę i doświadczenie zawodowe pogłębiam poprzez pracę z pacjentami jak i uczestnictwo w wielu szkoleniach i konferencjach naukowych. Wychodzę z założenia, że dobry dietetyk nigdy nie powinien przestać się kształcić, zwłaszcza kiedy poziom badań naukowych w obecnych czasach oferuje nam cały czas szereg nowych informacji pozwalając na jeszcze lepszą pracę z pacjentem.
Doświadczenie w zawodzie dietetyka nauczyło mnie, że główną zasadą która powinna obowiązywać z gabinecie jest indywidualne podejście do każdego pacjenta. Nie ma dwóch takich samych osób, jak i dwóch takich samych przypadków dlatego jest to dla mnie zdecydowanie najważniejsza reguła. Również bardzo ważnym aspektem dla mnie jest wsparcie psychiczne, ciągła motywacja oraz kompleksowa opieka żywieniowa.